Timp de preparare: cca. 50 de minute
Aproximativ 670 kcal/porție.
Se consumă cu pâine albă.
Ingrediente:
– 150 g arahide
– 1 legătura ceapă verde
– 200 g țelină
– 2 cartofi mijlocii
– 1 lingură ulei de arahide
– 500 g rosii (din conservă) eventual puțină supă de legume din plic
– 3 lingură frunze de cimbru tocate
– 3 lingurițe cimbru tocat
– 800 g fasole uscată (din conservă)
– sare
– piper proaspăt
– 5 picături tabasco
– 1/2 legătură coriandru (sau frunze de pătrunjel)
Mod de preparare:
1. Jumătate din cantitatea de arahide se macină, restul se prăjesc într-o tigaie fără grăsime. Ceapa și țelina se taie inele late de 1 cm, cartofii se taie în cuburi mici.
2. Uleiul de arahide se pune într-o tigaie la încins, se adaugă legumele și se prăjesc puțin, iar deasupra se presară arahidele măcinate. Se adaugă roșiile și eventual puțină supă și se lasă totul puțin să fiarbă. Se adaugă zarzavatul și se fierbe încă 20 de minute.
3. Fasolea se lasă într-o strecuratoare să se scurgă, apoi se pune într-o oală și se lasă 5 minute. Se condimentează cu sare, piper și tabasco.
4. Frunzele de coriandru se taie mărunt și se amestecă în ciorbă. Deasupra se presară restul de arahide.